Gastarbeider

(10 klantbeoordelingen)

13,95

Gor Khatchikyan neemt je mee in zijn wereld van de spoedeisende hulp. Dit boek is een verzameling van twaalf verhalen die zich afspelen op de SEH. Verdrietige verhalen, inspirerende verhalen, schrijnende verhalen en verhalen van hoop. Als lezer krijg je een inkijkje achter de schermen en maak je van dichtbij mee wat voor beslissingen er genomen moeten worden op de spoed.

Sommige verhalen worden in een bredere context geplaatst en maatschappelijke problemen worden aangekaart. Soms zul je lachen en soms misschien zelfs huilen. Het is een spiegel die de Nederlandse samenleving wordt voorgehouden, gezien door de ogen van een eerste generatie allochtoon. Kom binnen in de traumakamer en bereid je voor op een inspirerende ontmoeting met een patiënt.

Over de titel van het boek zegt Gor zelf: ‘Soms voel ik mezelf een gast in dit land. Ondanks dat wil ik graag arbeiden in dienst van de samenleving en iets teruggeven voor de kansen die ik heb gekregen. Daarnaast is er nog zoveel werk te verzetten en oogst binnen te halen, dat er meer arbeiders nodig zijn. Bij gebrek aan arbeiders worden er soms gastarbeiders gestuurd.’
– 120 pagina’s
– Wegens enorme drukte is de levertijd mogelijk 5-7 dagen
– Wij vinden het erg leuk als je een review achterlaat op de website na het lezen

Categorie:

10 beoordelingen voor Gastarbeider

 1. Lidy (geverifieerde eigenaar)

  Prachtig boek. Goed geschreven waardoor het vlot leest.
  Mooie verhalen over wat er op de spoedeisende hulp gebeurd. Indrukwekkend. Respect voor deze arts. Hij spaart zichzelf niet in deze verhalen. Gor durft zich kwetsbaar op te stellen. Gor, wat een fijne en betrokken arts ben je. En wat een mooi mens. Bijzonder om dit te lezen. Dank hiervoor.

 2. Corne

  Na gelukzoeker heb ik gastarbeider gelezen. Wat is Gor een fantastische arts niet alleen het lichaam maar ook zorg voor de geest en de ziel. Als ik in een ziekenhuis terecht zou komen wat zou ik dan graag door zo een toegewijde arts geholpen willen worden. En wat mogen we dankbaar zijn met een Christelijke arts die ook voor zijn geloof uitkomt. Ik wens hem heel veel kracht en wijsheid en Gods zegen toe nu distemper in de tijd van angst voor Corona

 3. Nina (geverifieerde eigenaar)

  Indrukwekkende levensverhalen waar we van kunnen leren, verder kijken dan je neus lang is,
  Ieder huisje heeft zn kruisje

  En met een arts en mensenmens als Gor met zijn hart op de juiste plaats, zou ik me als patiënt en vriend(in), altijd veilig en vertrouwd voelen, in welke omstandigheid dan ook.

 4. Armine

  Prachtig boek, zeker een aanrader!

  Het leest heel vlot, de verhalen zijn zo spannend dat je bij het eindigen van het eerste verhaal onmiddellijk al het tweede wil lezen. Bij elk verhaal komen er gemende gevoelens naar boven: verdriet, ontgoocheling, hoopvol, ontroering, …

  Het boek verandert je perspectief over hoe je kijkt naar de spoedeisende hulp en leert ons om meer respect en dankbaarheid te tonen aan de artsen.

  Het doet je telkens nadenken over leven en dood, en confronteert ons met onszelf. Hoever kunnen we gaan, niet enkel als arts, maar ook als mens. Wat heeft er voorrang, de regels of het geweten? Wat is het waard om voor te vechten? Het kiezen van de juiste gevechten in het leven is veel belangrijker dan alles tot een slagveld maken…

 5. Klaaske

  Wat een boek!! Ik heb volgens mij nog nooit zo snel een boek uitgelezen.

  Zoveel emoties, gedachten kwamen langs.. Wat ik sowieso goed vond, is dat we een blik krijgen van de andere kant. De kant van de arts. Wat die meemaken. Ik had sommige dingen niet zo snel gedacht. En waar ze soms doorheen moeten en meemaken. Respect!

  Ik vind dat iedereen dit boek zo moeten lezen!

  Een aanrader dus!

 6. Mir

  Boek wat vlot leest en je aan het denken zet. De realiteit achter de schermen is moeizamer dan je je voor kunt stellen naar aanleiding van de beelden die we in tv-programma’s zien. De vele dilemma’s van de medische teams worden zichtbaar in dit boek.
  Wat me het meeste raakt is het gedrag van sommige patiënten, familie of betrokkenen. Wat kost dat een tijd energie en geld. Het is een complexe wereld waarin het duidelijk niet alleen draait om medische vragen en behandelingen. Diep respect voor de artsen en hun teams.

 7. Linda Jonker

  Prachtig boek met ontroerende, bemoedigende en hoopvolle verhalen op de SEH. De wereld heeft meer mensen nodig zoals Gor!

 8. Ad Boender (geverifieerde eigenaar)

  Super tof boek wat ik in één ruk heb uitgelezen! Verhalen die tot leven komen en herkenbaar zijn voor mensen in de zorg!

 9. Marije (geverifieerde eigenaar)

  Prachtig boek! Bijzonder om de verhalen van de SEH van achter de schermen te lezen. Hoe we gezegend zijn met de zorg in Nederland, maar vooral hoe jij gezegend bent als christelijke arts en een stukje van Gods liefde over kan brengen op de mens via je werk. Duidelijk hoe God je hier geplaatst heeft!

 10. Gerard Bos

  zeer aan te raden

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere suggesties…