Gor Khatchikyan (1987) werd geboren in Armenië en kwam als jonge tiener naar Nederland. Zijn schooltijd heeft hij op Texel doorgebracht.

Toen hij aan zijn droomstudie geneeskunde begon in Amsterdam, was hij uitgeprocedeerd asielzoeker. Ondanks zijn situatie was hij als student bestuurlijk zeer actief. Hij was lid van een studie- en studentenvereniging en ook zat hij in het debatpanel van het VARA-programma Het Nieuwe Lagerhuis. Door het generaal pardon kreeg hij een verblijfsvergunning en kon hij zijn studie afmaken. Inmiddels heeft hij na zijn studie geneeskunde de vervolgopleiding Spoedeisende Geneeskunde afgerond en is hij SEH-arts KNMG.

Landelijke bekendheid verwierf hij door in 2012 het VPRO-programma ‘Premier Gezocht’ te winnen. Daarnaast was hij te zien in diverse televisieprogramma’s, waaronder Traumacentrum bij SBS6 en Op1. Gor is een veelgevraagd spreker in kerken, bij bedrijven en op conferenties; zijn speeches zijn voornamelijk motiverend en inspirerend van aard. Hij was hoofdspreker op de pinksterconferentie van
Opwekking in 2017. Hij houdt van avontuur en rijdt graag op zijn racemotor.