De Coronacrisis

(18 klantbeoordelingen)

16,95

Nederland is in de ban van de coronacrisis. Er zijn verregaande maatregelen genomen om de snelle verspreiding van het virus tegen te gaan. Heel Nederland is in isolatie en de angst grijpt snel om zich heen. De ziekenhuizen hebben maximaal opgeschaald en de zorgprofessionals staan in de frontlinie om de ernstig zieke patiënten te behandelen.

Arts Gor Khatchikyan neemt je mee in zijn wereld van de spoedeisende hulp in tijden van corona. Dit boek is een verzameling verhalen van patiënten en collega’s en een reconstructie van de gebeurtenissen bezien door de ogen van arts Gor Khatchikyan. Als lezer krijg je een blik achter de schermen van hoe de crisis wordt bestreden en maak je van dichtbij mee welke beslissingen er genomen moeten worden op de spoed.

Auteur Gor Khatchikyan over zijn boek: ‘De verhalen van de patiënt moeten verteld worden, zodat die een gezicht krijgt. Ik wil graag de patiënt achter de corona blijven zien.’
– 160 pagina’s, Full colour binnenwerk met foto’s
– Wegens enorme drukte is de levertijd mogelijk 5-7 dagen
– Wij vinden het erg leuk als je een review achterlaat op de website na het lezen

Artikelnummer: 9789090331188 Categorie:

18 beoordelingen voor De Coronacrisis

 1. Mandy van Eijk

  Ben dol op de boeken van Gor over zijn verhalen met patienten. Alleen viel deze wat tegen, vond het heel erg de beleving van Gor zelf sn meer het idee van een dagboek. Misste echt de mooie verhalen van de patienten. Ging

 2. Klaaske (geverifieerde eigenaar)

  Een goed en eerlijk boek.
  Ik moet zeggen dat wij deze crisis echt op afstand meemaken. Tuurlijk, in ons werk zijn er wel veranderingen gekomen, maar het virus zelf is bij ons op afstand gebleven.
  Wel zag ik de ernst van het virus in.

  Dit boek is echt een toevoeging om meer bewust te zijn van wat er speelt.

  Het mooie is ook dat Gor eerlijk en open is. Alles met respect. Voor het werk, collega’s en patiënten. En dat hij ons zo ook meeneemt naar plaatsten waar wij niet mogen zijn. Daar waar veel mensen toch wel eenzaam zijn.
  Ik heb nog meer respect gekregen voor mensen die werken in de zorg, ook mensen in de zorg buiten het ziekenhuis!!!
  (had ik al meer gekregen na het lezen van het andere boek van Gor, Gastarbeider. Ook een aanrader.)

  Ik heb het gelezen met en lach en een traan. Het verdriet van mensen…

  Dit wordt wellicht wel een historisch boek. Een een aanrader; zeker als je benieuwd bent wat er zoal gebeurt in de Frontlinie.

 3. Sven Kievit (geverifieerde eigenaar)

  Ik heb nu alle boeken van Gor gelezen en het blijven stuk voor stuk fantastisch beschreven boeken. Het laatste boek ‘De Coronacrisis’ is een goed en confronterend boek. Het geeft de getroffenen door Corona een gezicht, zodat niemand hen zal vergeten. Een boek waar voornamelijk ook veel hoop en geluk om de hoek komt kijken. Een aanrader dit boek aan te schaffen en door een fantastische arts beschreven. Ga zo door en hopelijk duurt het niet al te lang voor er weer een nieuw boek uitkomt. Het allerbeste Gor, stay safe!

 4. Ans Smit (geverifieerde eigenaar)

  Een indrukwekkend en aangrijpend verhaal, wat duidelijk en respectvol is beschreven.
  Wat mooi dat Gor zo eerlijk zijn gevoelens erin beschrijft en zo vanuit zijn geloof in God tewerk gaat, waardoor hij veel moed en kracht ontvangt om zijn mooie, maar moeilijke taak te kunnen volbrengen!
  Gor straalt daardoor zoveel liefde en troost van God uit naar zijn medemens!
  Gods zegen toegewenst in je verdere leven!

 5. Saskia (geverifieerde eigenaar)

  Mooi vastgelegd vanaf het begin wat er is gebeurd. Wat is er veel gebeurd in korte tijd. Als een dagboek beschreven. Mooi naslagwerk en makkelijk te lezen! Goed inkijk in het belangrijke werk van de zorg mensen.

 6. Lidia (geverifieerde eigenaar)

  Aanrader! Boek leest lekker weg…je krijgt een goed beeld van wat er zich heeft afgespeeld de afgelopen maanden in het ziekenhuis. De angst, onzekerheid, saamhorigheid etc. is mooi verwoord. Interviews met collega’s is een mooi onderdeel van het boek. Respect voor alle zorgmedewerkers!

 7. Janette (geverifieerde eigenaar)

  Prachtig verwoord. Mooi om te lezen hoe het aan de frontlinie gaat en wat de belangrijke rol van artsen en verpleegkundigen is.

 8. Judith

  Hallo Gor,

  Dit is het derde boek wat ik van je gelezen heb,dit boek leest wat minder snel weg.(Niet alleen patiënten verhalen zoals in je andere boek gastarbeider.)
  Je beschrijft hoe het was toen de eerste corona mensen in het ziekenhuis kwamen en hoe onze regering ons op de hoogte hield ,wat er in de ziekenhuizen gebeurde.
  Met het team en hoe ziekenhuizen met deze pandemie omgaat.en hoe hier Nederland vergaat .een hele operatie ,en geregel om alles in goede banen te leiden,dat iedereen in hulp kan krijgen ,mits het niet de spuigaten uitloopt.en hier en daar wat verhalen,/interviews met wie je op dat moment tegen komt,ook omdat je wordt gefilmd met frontberichten ,je voelt hoe de spanning is en hoe pittig deze tijd is ,zelf woon ik IJsselstein en heb de triage tent gezien,(van de buitenkant )als je met de tram langs komt .maar je weet niet echt wat daar precies gebeurt en ook niet in “mijn ziekenhuis”,maar je hebt wel vermoedens.Jullie hebben heel hard gewerkt allemaal en nog,(want het is nog niet voorbij) en levens voor ons op het spel gezet.
  Daar ben ik dankbaar voor.
  Ik ben blij dat je ook christen bent,en dat dat je houvast is,net zoals ik dat geloof.

  Nu deze pandemie er heerst wordt je wel geconfronteerd dat je vergankelijk bent,en dat iedereen wil leven hetzij met of zonder God we kunnen allemaal getroffen worden.

  Ik wens je veel sterkte toe met het zorgen voor andere,en hoop dat je andere nog veel kan vertellen over de liefde van Jezus.
  En dat Hij alles in zijn hand heeft en wil dat we in onze bestemming komen ter eren van Hem want Hij heeft ons gemaakt.
  Het ga je goed.

  Misschien zie ik je schilderij ergens in ziekenhuis als ik er weer eens kom heel
  leuk van die collega van je ,nou lang verhaal geworden,Groetjes

 9. Henny (geverifieerde eigenaar)

  Boek is gevoel vol geschreven.
  Het leest wel minder gemakkelijk weg als voorgaande boeken.
  Jammer dat er weinig patiënten verhalen in staan om te lezen.

 10. Anja Verbruggen (geverifieerde eigenaar)

  Geboeid heb ik me laten meeslepen in de wereld van artsen en verpleegkundigen met hun hartverwarmende inzet en niet-aflatende zorg voor alle patienten in de de corona crisis.
  De schrijver weet het goed te verwoorden en wil ook duidelijk een spreekbuis zijn voor zijn collega-artsen en verpleegkundigen. Hij geeft veel woorden aan dat wat hem raakt, zijn gedachten die bij hem opkomen, zijn overpeinzingen en de impact die het heeft op zijn persoonlijk leven.
  Hij weet de spanning over te brengen op mij, de lezer, wanneer de corona crisis er aankomt; de intensiteit van de voorbereidingen, de zorg of het nog op tijd te regelen is, de spanning of er voldoende capaciteit is.
  Een mooie vondst zijn de twee gesprekken met vrouwelijke collega-artsen waarbij Gor kiest voor de interviewstijl. Twee gesprekken waarin het persoonlijke zich vloeiend vermengt met het professionele.
  Wat me ook zal bijblijven is de saamhorigheid van artsen en verpleegkundigen die als een rode draad door het boek loopt: Wij Samen zetten ons in, voor eenieder die het nodig heeft, zo lang als het nodig is.
  Onbaatzuchtigheid, in de ware betekenis van het woord.

  Nadat ik het boek gelezen had kwamen de volgende woorden bij me op: The Beauty and the Beast.
  Een betekenisvolle combinatie: Gor Khatchikyan heeft een mooie kwaliteit van schrijven gevonden
  over zoiets afschuwelijks als de corona crisis

 11. Alexandra van Jaaren-Berg (geverifieerde eigenaar)

  7 juni 2020 de laatste pagina van De Coronacrisis gelezen. Mooi hoe alles is verwoord door Gor. Ik voel dat het met veel warmte, passie voor zijn vak, betrokkenheid en liefde is geschreven. Ik denk dat dit een prachtig naslagwerk wordt waarmee we in de toekomst onze kinderen en kleinkinderen kunnen vertellen over een bijzondere periode in Nederland. Gor, dank je wel hiervoor!

 12. Henny (geverifieerde eigenaar)

  Zeker gevoelvol geschreven.Boek leest minder soepel dan voorgaande boeken.
  Had meer patiënten verhalen willen lezen.

 13. Jolanda During (geverifieerde eigenaar)

  Na ontvangst in een keer uitgelezen. Indrukwekkend wat Corona met iedereen doet en ontroerend.

 14. Jenneke Blokland

  Vandaag in één keer uitgelezen, raakte me enorm hoe liefdevol en betrokkenheid “bleef” ondanks enorme werkdruk, onzekerheden… en als rode draad …. Gor, het vaste vertrouwen op onze Vader die zorgt en daardoor alle dingen doen mag door Christus die hem kracht, liefde en wijsheid geeft!! Su6 en zegen in alles!

 15. Jacky (geverifieerde eigenaar)

  Het boek las minder lekker weg dan de anderen. Had meer.patient verhalen verwacht. Wat niet weg neemt dat ik diep respect heb voor Gor en alle andere zorgmedewerkers.

 16. Angelface (geverifieerde eigenaar)

  He Corona crisis besteld en meteen gelezen!Zo authentiek verteld,alsof ie ‘t me persoonlijk allemaal uitlegde.Ontroerend!

 17. Angelface (geverifieerde eigenaar)

  Boek besteld en inmiddels gelezen.Alsof Gor alles aan ons persoonlijk vertelt.Ontroerend…

 18. Janneke (geverifieerde eigenaar)

  Bijzondere verhalen: dank daarvoor. Herkenbaar soms ook door mijn eigen werk in de zorg.
  Een boek wat ook de lijn in de corona crisis laat zien.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *